Ana Sayfa Ekonomi İRLANDA’DA EN ÇOK HANGİ SEKTÖRE ÇALIŞMA İZNİ VERİLİYOR?

İRLANDA’DA EN ÇOK HANGİ SEKTÖRE ÇALIŞMA İZNİ VERİLİYOR?

1142
0

İrlanda İstihdam ve Ticaret Bakanlığı’nın 2021 yılına ait çalışma izni ististiklerinde çalışma izinlerinin sektörlere göre dağılımına dair bilgiler yer alıyor. Verilerde, en çok hangi sektör çalışanlarına çalışma izni verildiği de gözlemlenebiliyor.

Bakanlığın verilerine göre, İrlanda’da 2021 yılı boyunca verilen çalışma izinleri listesinde sağlık ve sosyal hizmetler sektörü listenin başında yer alıyor. Geçen yıl,  Sağlık ve sosyal hizmetler alanında çalışmak isteyen 5793 kişiye çalışma izni verildi.

Listenin ikinci sırasında ise İrlanda ekonomisinde önemli bir yeri olan bilgi ve iletişim faaliyetleri sektörü yer aldı. Bu alanda faaliyet gösteren firmalarda çalışmak için başvuran 4615 kişiye çalışma izni verildi.

Sağlık ve iletişim sektörlerinin ardından en çok çalışma izni verilen sekör finans ve sigortacılık sektörü oldu. Bu sektörde çalışma isteyen 1094 kişiye çalışma izni verildi.

İlk üç sıranın ardından en çok çalışma izni verilen sektörler arasında; tarım ve hayvancılık sektörü, inşaat sektörü, konaklama ve hizmet sektörleri yer alıyor.

enterprise.gov.ie

Onaylanan çalışma izinlerinin aylara göre dağılımını incelendiğinde ise, başta bilgi ve iletişim sektörü olmak üzere yıl sonuna kadar artan bir ivme dikkat çekiyor.