Ana Sayfa Covid-19 İRLANDA’DA GÜNLÜK VAKA SAYISI REKOR TAZELEDİ

İRLANDA’DA GÜNLÜK VAKA SAYISI REKOR TAZELEDİ

326
0

İrlanda’da günlük kovid vaka sayısı 16 428’e ulaştı. Bu pandeminin başlangıcından itibaren kaydedilen en yüksek vaka sayısı.

İrlanda – İrlanda kamu kanalı RTE, İrlanda Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son kovid istatistiklerini haberleştirdi. Habere göre, İrlanda’da günlük kovid vaka sayısı 16 438 olarak açıklandı. Bu, pandeminin başlanıgıcı olan Mart 2020 tarihinden günümüze kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

Bunun yanı sıra son 4 gündür düzenli olarak artan kovid kaynaklı yatılı hasta sayısı 568’e ulaştı. Yoğun bakım ünitesinde ise 93 hasta bulunuyor. Kovid kaynaklı ölüm sayısı ise 5 912 oldu.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, herkesin kendisini potonsiyel bulaşıcı olarak görmesi gerektiğini ve kovid tedbirlerini uymaları gerektiğini söylüyor. Yetkililer, Omikron varyantının bulaşıcılık etkisinin yüksekliğine dikkat çekerek, aşıların kovide karşı güçlendirici bir savunma için önemini vurguluyor.

Kovid vakalarındaki yüksek artışa karşın, kısıtlamaların genişletilmesine dair güncel bir haber bulunmuyor. İrlanda’da kovid kısıtlamaları son olarak 20 Aralık 2021 tarihinde  güncellenmişti. Bu kısıtlamlara dahilinde pub ve restoranlar akşam 8’e kadar hizmet vermeye başlamıştı. Ayrıca hizmet kapasiteleri de yüzde 50 kısıtlanmıştı.