Ana Sayfa Güncel haberler İRLANDA’DA ARTAN DOLANDIRILIĞA DİKKAT!

İRLANDA’DA ARTAN DOLANDIRILIĞA DİKKAT!

762
0

İrlanda’da dolandırıcılık geçen yıla göre yaygınlaştı. Fake aramalara dikkat edilmeli.

**

İrlanda Merkez İstatistik Ofisi, İrlanda’da işlenen suçlarla alakalı son istatistiklerini yayınladı. İstatistiklerdeki dikkat çeken yüzdeler, RTE tarafından haberleştirildi.

Merkez İstatistik Ofisi’nin  son verilerine göre, İrlanda genelinde dolandırıcılık son bir yılda yüzde 70 oranında arttı. Yetkililer, dolandırıcılığın daha çok online işlemlerle ve sahte telefon hatları üzerinden gerçekleştirildiği belirtti. Son 12 ay içerisinde yaklaşık olarak 13500 dolandırıcılık vakası kaydedildi.

Çeşitli telefon numaralarından yapılan sahte aramalar ile, bireylerin banka detaylarına ulaşanlar, yakın zamanda İrlanda medyasında gündem olmuştu. Yetkililer bu konuda vatandaşları uyarmıştı.

The Irish Mirror

Araştırmalar, dolandırıcılık gibi artışta olan suçlarda geleneksel yöntemlerin azaldığı ve teknolojik aygıtların kullanıldığı  yeni yöntemlere daha sık başvurulduğunu gösteriyor.

Ayrıca son verilerde, cinsel saldırı suçlarında yüzde 10 artış, hırsızlık ve soygunculuk gibi suçlarda ise azalma gözleniyor. Hırsızlıkta yüzde 20, soygunculukta ise yüzde 18 oranında azalma var.

Bunun yanı sıra Kovid-19 düzenlemelerinin ihlali de geçen yıla göre azalmaya rastlanıyor.