Ana Sayfa Güncel haberler DUBLİN’DE POLİS ETKİNLİĞİ ARTIRILIYOR: AMAÇ DAHA GÜVENLİ BİR ŞEHİR

DUBLİN’DE POLİS ETKİNLİĞİ ARTIRILIYOR: AMAÇ DAHA GÜVENLİ BİR ŞEHİR

473
0

İrlanda Polisi (Garda), Başkent Dublin’de görevli polis sayısını arttıracağını açıkladı.

TheJournal.ie ‘de yer alan habere göre; İrlanda Polisi (Garda), son zamanlarda artış gözlenen toplum huzurunu bozan davranışların ve buna bağlı olarak işlenen çeşitli suçların önüne geçebilmek için başkent Dublin’deki görevli polis sayısını arttırma kararı aldı.

Açıklanan plana göre, yeni görevlendirilecek 100 polis memuru, şehrin merkezi konumundaki Liffey Nehri ve çevresinde devriye gezecek. Buna ek olarak 20 bisikletli devriye ile 12 mobil devriye ekipleri de şehirde görevli olacak. Garda, belirlenen bölgelerde 16.00 ile 04.00 saatleri arasında  denetimlerini yoğunlaştıracak.

Asayiş vakalarında haftasonları yaşanan artış göz önüne alınarak cuma, cumartesi ve pazar akşamları şehir merkezinde ekstra devriyeler görevli olacak. Bu birimleri, silahlı devriye ekipleri, Ulusal Kamu Düzeni ekipleri ve eğitimli köpekli ekipler de destekleyecek.

Konuyla ilgili Garda’nın yaptığı açıklamada, Dublin şehir merkezini ziyaret edenlerin, güvenli hissetmeleri, sosyalleşebilmeleri için çalıştıkları vurgusu öne çıkıyor. Açıklamada, “Şehir sakinleri, iş insanları, turistler ve çalışanlar için Dublin şehir merkezinin güvenli bir ortam olduğunun güvencesini vermeye odaklanıyoruz. Anti sosyal davranışlara, yaşam kalitesini etkileyen vakalara ve ileri seviyeli suçlara hedef alıyoruz” ifadelerine yer verildi.