Ana Sayfa Covid-19 İRLANDALILAR’DAN 1 MİLYONDAN FAZLA KOVİD AŞISI YARDIMI

İRLANDALILAR’DAN 1 MİLYONDAN FAZLA KOVİD AŞISI YARDIMI

419
0

İrlandalılar, insanlık krizleri yaşana ülkeler için 1 milyondan fazla kovid-19 aşısı bağışı yaptı.

Thejournal.ie’de yer alan habere göre, UNICEF’in organize ettiği ‘Aşı Olun, Aşı Yapın’ kampanyasına İrlandalılar büyük ilgi gösterdi. Kampanyaya yaz başından beri 2.5 Milyon Euro para toplandı.Kampanya toplanan para ile elde edilen 1 milyon dozun üzerindeki kovid-19 aşısı, aşılanma oranlarının düşük ve insanların aşı erişimin zor olduğu insanlık krizi yaşanan ülkelerdeki halkların aşılanması için kullanılacak.

Konu hakkında konuşan UNICEF İrlanda Direktörü Peter Power, İrlandalıların kampanyaya olan ilgisini ilham verici olarak değerlendirdi. Power, ‘Bir biliyoruz ki; herkes güvende olana kadar kimse gerçekten güvende değildir. Bazı ülkelerin aşılanma oranlarını yüzde 5’lerde seyrederken zengin ülkelerin nüfuslarının tamamına yakınının aşılanması şaşırtıcı. İrlanda halkı bu eşitsizliği farkında olarak, kampanyamıza destek verdi ve insanlarla dayanışmanın somut bir örneğini gerçekleştirdi’ ifadelerini kullandı.

2021 yılında zengin veya fakir ülkeler farketmeksizin her ülkedeki en korunaksız yüzde 20’lik kesim için yeterli aşı temin edilmesi hedefleniyor. Dünya Sağlık Örgütü de eylül ayına kadar kovid 19 aşılanmasının hızlandırılması çağrısında bulundu. ‘Aşı Olun, Aşı Yapın’ kampanya bütün ülkelerinin nüfuslarının en az yüzde 10’nun aşılanmasının sağlanmasını hedefliyor.