Ana Sayfa Gezi İRLANDA’DA GEZİLECEK SIRADIŞI 5 MEKAN

İRLANDA’DA GEZİLECEK SIRADIŞI 5 MEKAN

623
0

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte tatillerini yeni yerler keşfetmek isteyenler, internette sıkça ‘gezilecek özel lokasyonlar’ araştırıyor. Irishcentral.com sitesi, İrlanda’yı gezip görmek  isteyenler için, pek popüler olmayan ama görülmeyi hak eden 5 yeri okuyucularına tanıttı.

***

İrlanda’da gezilecek yerler denilince ilk akla gelen yerler, Cliff Of Moher, Guinness Fabrikası Müzesi, Phoenix Park, Newgrange Tümülüsü ve Aziz Colman Katedrali olarak sıralanıyor. Irishcentral.com sitesi ise turistler için pek popüler olmayan fakat görülmeye değer 5  lokasyonu sıralıyor.

Cork Butter Müzesi

İrlanda’nın ikinci büyük şehri olan Cork’ta bulunan müze, Türkçe ifadesiyle Tereyağı Müzesi olarak geçiyor. Müzede, İrlanda Mutfağı’nda önemli bir yeri olan İrlanda Tereyağı’nın tarihsel serüvenine tanıklık ediliyor. Müzenin internet sitesinde tereyağının İrlanda’nın en önemli ihracat maddelerinden biri olduğu bilgisi dikkat çekiyor. 1000 yıllık tereyağı fıçıları gibi birçok antika araç-gerece ev sahipliği yapan müze aynı zamanda İrlanda Mutfağının gelişimine de ışık tutuyor.

Gökyüzü Bahçesi (Irish Sky Garden)

Cork şehrinde bulunan hak ettiği değer bekleyen diğer bir nokta: İrlanda Gökyüzü Bahçesi. Havadan çekilen fotoğraflarda bir kriter çarpması sonrası oluşan çukurları andıran bahçe, Amerikalı sanatçı James Turrell tarafından yapılmış. Bahçe içerisine girildiği zaman oval şekilde etrafı çevreleyen çim duvarlardan oluşuyor. Bahçe, dışarıdaki seslerden yalıtılmış şekilde inşaa edilmiş. Sanatçının amacı insanın sessizliği tecrübe etmesi ve evreni keşfetmesi. Bahçenin tam ortasında Antik Uygarlıklardan tanıdık gelen ahite benzeyen bir kaide buluyor. Kaidenin üzerine uzanarak sessizliğin içinde gökyüzünü inceleme şansı buluyorsunuz.

Christ Church Katedrali

İrlanda’da katedral gezmek Türkiye’de tarihi camii gezmeye benzetebiliriz. Birbirinden farklı özellikleri bulunan yapılışları orta çağa dayanan birçok katedral var. Christ Church Katedrali de bunlardan biri. Dublin şehir merkezinde bulunan ve gün içerisinde binlerce kişinin önünden geçip gittiği Katedral, Dublin’in en eski ibadethanelerinden birisi konumunda. Tarihi orta çağa uzanan Katedral içerisinde, ortaçağ atmosferini hissedilen karanlık geçitler ve odalarda çeşitli mumyalara ve bunlara bağlı olarak birçok ilginç hikaye meraklısı tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

Victor’s Way Parkı

Başkent Dublin’in 50 km güneyinde bulunan Wicklow şehrinde yer alan Victor’s Way Indian Sculpture Park, Uzakdoğu inançlarına ve felsefelerine merak salan Alman sanatçı Victor Langheld tarafından kuruldu. Parkta, uzakdoğu figürlerini simgeleyen birçok heykel bulunuyor. Park, doğal güzelliğinin yanı sıra Uzakdoğunun mistik dünyasını soluma fırsatı veriyor.

 

Aziz Michan Mumyaları

Mısırla özdeşleşmiş mumyaların benzerlerine İrlanda gezisi esnasında rastlamak, gezi öncesi en az akla gelen ihtimallerden birisidir. İlk duyulduğu anda şaşırtsa da İrlanda’nın başkenti Dublin’de bulunan Aziz Michan Kilisesi’nde 17. , 18. ve 19. Yüzyıllardan kalma çeşitli mumyalar bulunuyor. Bir kısmı süslü tabutlar içerisinde bulunan mumyaların yaşadıkları dönemde Dublin’in köklü ailelerinin üyelerine ait olduğu biliniyor.