Ana Sayfa Covid-19 PFİZER AŞISI İRLANDA’DA ÜRETİLECEK

PFİZER AŞISI İRLANDA’DA ÜRETİLECEK

409
0

Dünyanın önde gelen ilaç üreticilerinden biri olan Pfizer, Kovid-19  aşısını 2021 yılı bitmeden İrlanda tesislerinde üretmeye başlayacağını duyurdu.

**

Son 2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının etkisini azaltmak için aşı tedarik etmek, tüm devletlerin en önemli gündem maddelerinin başında geliyor. Kovid-19 virüsüne karşı  en etkili aşılarından birini geliştiren dünyaca ünlü ilaç tedarikçisi Pfizer şirketi, İrlanda başta olmak üzere Avrupa ülkelerine aşı tedariğinin kolaylaşması konusunda umut verici bir duyuruda bulundu.

Şirket, 2021 yılının sonuna kadar İrlanda’da bulunan Grange Castle Tesislerinde Kovid-19 aşısının üretimine başlanacağını duyurdu. Pfizer, İrlanda’da Kovid-19 aşısı üretimi için 40 Milyon Dolarlık yatırım yapacak ve 75 kişilik yeni istihdam alanı açacak.

Konu hakkında The Irish Times Gazetesi’nde yer alan haberde, İrlanda Başbakanı Micheal Martin ve hükümet ortağı Başbakan yardımcısı Leo Varadkar’ın  yorumlarına da yer verildi. Başbakan Martin, Pfizer’in duyurusunu tarihi olarak sıfatlandırırken Varadkar, bu gelişmenin pandemiyle mücadele konusunda İrlanda’yı önemli bir konuma getireceğini vurguladı.