Ana Sayfa Gezi GEZİ TEKNESİNİ SELAMLAYAN BALİNALAR İRLANDA’DA VİRAL OLDU

GEZİ TEKNESİNİ SELAMLAYAN BALİNALAR İRLANDA’DA VİRAL OLDU

337
0

Atlantik’e açılan gezi teknesini selamlayan balinalar İrlanda’da viral oldu.

 

***

İrlanda’nın Cork şehrinde balinaları gözlemlemek için Atlantik Okyanusu’na açılan tur teknesini ziyaret eden 2 balinanın görüntüleri kısa sürede viral oldu.

 

Cork Whale Watch Tur şirketi tarafından kaydedilen görüntüleri, Irish Independent Gazetesi de internet sitesi üzerinden okuyucularının seyrine sundu.

Balinaların samimi hareketleri tur teknesinde bulunanları heyecanlandırırken, tur şirketinin facebook sayfasında yapılan açıklamada, “Yaklaşık 20 yıldır balinaları izlemek için açılırız. Motorlarımız durduruz ve sessizce bekleriz. Çoğu zaman bir tane veya iki tanesi teknenin yaklaşır, tekne gövdesini incelemeye başlar ve kendini sergiler. Genellikle yarım saat kadar teknenin yanında kalırlar. Daha az sıklıkla ise kambur balinalar tarafından ziyaret ediliriz.

Fakat 29 Nisan Perşembe günü öğleden sonra, en harika ziyaretimizi aşırı sosyal iki kambur balinayla karşılaşarak yaşadık. Büyük bir öz güvenle tekneye yaklaştılar ve yaklaşık 90 dakika boyunca bizimle kaldılar. Nerdeyse tekneye dokunuyorlardı. Zıpladılar. Göbeklerini göstererek yüzdüler ve bütün anatomilerini bizlere gösterdiler. Bir daha böyle  bir tecrübe yaşayacağımızdan şüpheliyiz” ifadelerine yer verildi.