Ana Sayfa Emlak BU ŞEHİRDE BOŞ EV SAYISI EVSİZ SAYISINDAN FAZLA

BU ŞEHİRDE BOŞ EV SAYISI EVSİZ SAYISINDAN FAZLA

543
0

İrlanda’nın Limerick şehrinde evsiz birey sayısından çok,sahipsiz ev buluyor.

Irish Examiner Gazetesi’nde yer alan bir habere göre, İrlanda’nın Limerick şehrinde sahipsiz ev sayısı şehirde yaşayan evsiz insan sayısından fazla. Limerick Kent Belediyesi’nin verilerine göre, onarılması gerekenler dahil toplam 297 boş-sahipsiz ev bulunuyor. Buna karşılık, Belediyenin şubat ayı kayıtlarına göre Limerick’te 221 evsiz(homeless)  insan var. Evsizlerin birçoğunu bekar yetişkinler oluştururken, az sayıda olsa da çift olarak evsiz olanlar da mevcut.

Haberde, Limerick’te faaliyet gösteren Novas Yardım Kuruluşu temsilcisi Una Burns’un konu hakkında görüşlerine de yer veriliyor. Burns, resmi rakamların Limerick’te yaşayan evsizlerin ihtiyaçlarını karşılayacak kadar konut olduğunu gösterse de, gerçekte evsizlerin durumunun daha kritik olduğunu belirtiyor.

Mevcut boş  konutların evsizlerin tamamının statüsü için uygun olup olmadığı konusunda endişelerini belirten Burns, aynı zamanda evsiz birey sayısı hakkında da hatırlatmada bulundu. Burns, ‘Bunlar, kanepelerde yatan, sürekli hareket halinde her gece farklı bir yerde kalan insanlar. Bu nedenle konuta ihtiyacı olan insan sayısının bu sayıdan daha fazla olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ve gizli evsizlerin büyük bir çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor. Avrupa’da yapılan çalışma bu konuda İrlanda’yı işaret ediyor’ dedi.