Ana Sayfa Eğlence İRLANDA’YI TEMSİL EDEN İSİMLER…

İRLANDA’YI TEMSİL EDEN İSİMLER…

460
0

Küçük bir ada ülkesi olan İrlanda özellikle sanat ve edebiyat alanında yetiştirdiği yetenekler göz kamaştırıyor. İşte onlardan bazıları…

Alanında dünya çapında bir üne sahip olan her insan, ülkesi ve milleti için gurur kaynağı olur. Ünlü isimler aynı zamanda ülkelerinin ve kültürlerinin tanıtımında büyük rol oynar. İrlanda’da özellikle son 200 yılda sanat ve edebiyat alanında çıkardığı ünlü isimlerle adını dünyaya duyuruyor.

OSCAR WILDE VE JAMES JOYCE

İrlanda yetiştirdiği ilk anda akla gelen ünlü isimlerin başında muhtemelen Oscar Wilde gelir. 1800 yılların ikinci yarısında yaşayan Wilde, yazdığı şiirler, oyunlar ve hikayelerle adından söz ettirdi. Wilde, bugün birçok insana ilham veren sözlerin sahibidir. Edebiyat alanında adını İrlanda sınırlarının dışına taşıyan bir başka isim ise, ünlü roman yazarı James Joyce… Joyce’un yazdığı Dubliner, Ölüler, Ulysses ve Sanatçının Genç Bir Adam Olarak Portresi gibi kitapları hem Türkiye’de hem de dünyanın birçok ülkesinde basılmaya ve okunmaya devam ediyor.

LIAM NEESON’DAN COLIN FARRELL’E

İrlanda, sinema dünyasında da başarılı birçok yapımda rol almış ve almaya devam eden birçok isme sahip. Bunların başında  Schindler’s List ve Star Wars ve Taken gibi yapımlarda oynamış Liam Neeson geliyor. Yine son zamanlarda en çok izlenen ve sıkı bir hayran kitlesi olan televizyon dizisi Peaky Blinders’in karizmatik başrol oyuncu Cillian Murphy İrlandalı ünlü isimler arasında. Son yıllarda adından söz ettirmeye başlayan genç yıldız Saoirse Ronan ve sayısız üst düzey yapımda rol alan Colin Farrell sinema dünyasındaki İrlandalı ünlülerden.

 

BONO…

Müzik dünyasında U2 grubunun solisti Bono, İrlanda’yı belki de en geniş kitlelere karşı temsil eden kişi olarak ön plana çıkıyor. Bono, aynı zamanda katıldığı yardım organizasyonu ve mağduriyet karşısındaki çıkışlarıyla tanınıyor.

McGregor…

Her ne kadar İrlanda’daki hayranları hariç pek seveni olmayan bir başka isim daha var İrlandalı ünlüler arasında. Serbest Boksör Conor McGregor. Mcgregor, sevenleri tarafından çok sevilen ve en az seveni kadar nefret edeni olan bir isim olarak göze batıyor.