Ana Sayfa Ekonomi DUBLİN’DE KONUT KRİZİ VE EKONOMİK KRİZ EYLEMİ

DUBLİN’DE KONUT KRİZİ VE EKONOMİK KRİZ EYLEMİ

İrlanda'nın başkenti Dublin'de yüzlerce kişi ülkede yaşanan konut krizi ve yaşanan ekonomik krizi protesto etmek için eylem düzenledi.

0
324
cost of living protest-twitter
cost of living protest-twitter

İrlanda Haber – İrlanda’nın başkenti Dublin’de yüzlerce kişi ülkede yaşanan konut krizi ve yaşanan ekonomik krizi protesto etmek için eylem düzenledi.

Dünyanın genelinde etkili olan ekonomik kriz ortamı ve bunun bağlı gelişen sorunlar, İrlanda halkını da etkilemeye devam ediyor.

Pandeminin ardından yükselişe geçen enflasyon oranları ve yaşam masrafları ile konut yetersizlik İrlandalıların en büyük sorunu konumunda.

Son olarak İrlanda Meclisi’nde kiracıların evden çıkarılmasını yasaklayan geçici kanunun kaldırılması binlerce kişinin tepkisini çekti.

Bu kapsamlarda bugün başkent Dublin’de binlerce kişi bir araya gelerek Meclis binasının önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Cost of Living Coalition oluşumunun başının çektiği yürüyüşe birçok sivil toplum örgütü ve Sinn Féin başta olmak üzere muhalif parti üyeleri katıldı.

Yürüyüşün ardından gerçekleştirilen konuşmalarda ise odak noktası, kiracıların evden çıkarılma yasağının kaldırılması oldu. Tüm konuşmacılar, ülkede yaşanan konut krizini ve geçim zorluğuna vurgu yaparak yasağın devam etmesini talep etti.