Ana Sayfa Ekonomi ACCENTURE DUBLİN OFİSİ’NDE 400 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAK

ACCENTURE DUBLİN OFİSİ’NDE 400 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAK

404
0
Accenture
Accenture

İrlanda Haber – Bilişim dünyasının önde gelen firmalarından Accenture, Dublin ofisinde 400 kişiyi işten çıkaracağı duyurdu.

Bilişim dünyasında işten çıkarma haberlerine bir yenisi daha eklendi. RTE’de yer alan habere göre, bilişim sektörünün önde gelen firmalarından olan Accenture, İrlanda ofisinden 400 kişiyi işten çıkaracağını teyit etti.

Önümüzdeki 18 ay içerisinde yüzde 2.5 oranında küçülmeye gidecek olan Accenture, küresel bazda 19 bin çalışanı ile yolları ayırmayı planlıyor. Şirketin İrlanda ofisinde toplamda 6500 kişi istihdam ediliyor.

RTE’ye konuşan şirket sözcüleri, işten çıkarma kararlarının ve süreçlerinin şirketin genel politikalarıyla uyumlu şekilde ilerlediğini, işten çıkarmalar öncesi mevcut personeller arasında istişareler yapılacağını belirtti.

Şirketin, iş gücünde küçülme kararının dünya genelinde bilişim firmalarının kararlarıyla orantılı olduğu vurgulanıyor. Bilişim sektöründe yaşanan düşük kar tahminleri ve küçülme operasyonlarının artan enflasyon ve yükselen faiz oranlarıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Accenture, İrlanda ofisinde çeşitli departmanlarda çalışan onlara Türk vatandaşını istihdam ediyor.