Ana Sayfa Dünya Haberleri OSKAR ÖDÜLLERİ’NDE İRLANDA RÜZGARI…

OSKAR ÖDÜLLERİ’NDE İRLANDA RÜZGARI…

327
0

İrlanda Haber –  95. Oskar Ödülleri’nde İrlanda rüzgarı esecek.

12 Mart gecesinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde 95.cisi gerçekleşecek Oskar Ödülleri töreninde İrlandalı oyuncular ve İrlanda yapımları damga vuracak.

Bu seneki törenin en iddialı yapımlarından biri, İrlanda’nın batı yakasında Galway açıklarında bir adada çekilen The Banshees of Inisherin filmi. Film toplamda 8 dalda 9 Oskar’a aday gösterildi.

Colin Farell
Colin Farell

Filmin İrlandalı başrol oyuncusu Colin Farrell, en iyi erkek oyuncu ödülüne aday gösterilirken, filmin kadrosunda yer alan İrlandalı Brendan Gleeson ve Barry Keoghan en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında aday gösterildi. Filmin ana karakterlerinden biri olan İrlanda doğumlu Kerry Condon ise en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında aday gösterildi.

İrlanda iç savaşı sırasında İrlanda ana adasından uzakta bir adada yaşayan ve uzun zamandır dost olan iki arkadaşın ilişkilerinde yaşadıkları çıkmazı konu alan filmin yönetmenliğini yapan Martin McDonagh ise en iyi yönetmen ödülü için yarışacak.

İrlanda’nın eşsiz doğal güzellikleriyle izleyiciye görsel bir doyum yaşatan filmi Oskar Ödüllerine adaylıkları şu şekilde;

En iyi film,

En iyi yönetmen,

En iyi orjinal senaryo,

En iyi erkek oyuncu,

En iyi yardımcı erkek oyuncu, (2 oyuncu aday)

En iyi yardımcı kadın oyuncu,

En iyi orijinal film müziği,

En iyi kurgu.

BAŞKA BİR İRLANDALI DAHA EN İYİ OYUNCU ÖDÜLÜ’NE ADAY…

Öte yandan, AfterSun filminin İrlanda doğumlu başrol oyuncusu Paul Mescal ise en iyi erkek oyuncu ödülüne aday gösterildi.

İRLANDA RÜZGARI BİTMİYOR…

Bunların yanı sıra, İrlanda dilince çekilmiş olan The Quite Girl isimli İrlanda yapımı film en iyi yabancı yapımlar kategorisinde yarışırken;

Kuzey İrlanda’dan bir hikayeyi konulan An Irish Goodbye filmi, en iyi kısa film dalında Oskar adayı olarak gösterildi.