Ana Sayfa Ekonomi İRLANDA MARKET FİYATLARINDAN ENFLASYON ETKİSİ!

İRLANDA MARKET FİYATLARINDAN ENFLASYON ETKİSİ!

246
0

İrlanda Haber – İrlanda’da market fiyatlarında enflasyon etkisini gösteriyor. Geçen yılın ilk ayına oranla market ürünleri yüzde 16.4 zamlandı.

Küresel ekonomik kriz, İrlanda ekonomisine etki etmeye devam ediyor. Halk için enflasyonun en çok hissedildiği alan olan market ürünlerindeki fiyat artışı rekor düzeye ulaştı.

RTE’de yer alan habere göre, İrlanda’da geçen yılın şubat ayına kadar olan bölümde market ürünlerindeki fiyat artış oranı yüzde 2.4 iken bu yıl yüzde 16.4 oldu. İrlandalılar, market alışverişinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla 113.56 Euro daha fazla harcadılar.

RTE’ye konuşan uzmanlar, marketlerin gelirlerinin parasal değerinde yüzde 10 artış yaşandığı fakat bunun fazla ürün satışlarından değil; ürün fiyatlarının artışından kaynaklandığını söyledi. Bu durum müşterilerinin enflasyonla mücadele etmenin yollarını aramasına, ürün alırken daha seçici davranmasına neden oluyor.

Bunların yanı sıra, İrlanda pazarında hizmet veren marketlerden Dunnes Store, yüzde 22.8’lik payda İrlandalıların en çok tercih ettiği market oldu. Tesco, yüzde 22.2 ile ikinci sırada, Supervalu yüzde 21.9 ile üçüncü sırada, Lidl yüzde 12.3’lük payla dördüncü sırada, Aldi yüzde 11.7’lik payla beşinci sırada yer aldı.