Ana Sayfa Dünya Haberleri İRLANDA’DAN SIĞINMACILAR İÇİN 20 MİLYON EURO’LUK FON!

İRLANDA’DAN SIĞINMACILAR İÇİN 20 MİLYON EURO’LUK FON!

204
0
İrlanda Başbakanlık Binası

İrlanda Haber – İrlanda Hükümeti, sığınmacılar için 20 milyon euro’luk fonu onayladı. Fon, İrlanda’da bulunan sığınmacıların konaklama ihtiyaçları için kullanılacak.

İrlanda Hükümeti, Ukrayna’dan İrlanda’ya gelen sığınmacılar ve diğer ülkelerden gelir çeşitli sebeplerden İrlanda’dan sığınma talep eden insanların konaklama sorunlarında kullanmak için 20 Milyon Euro’luk bir fonu onayladı.

Irish Examiner Gazetesi’nde yer alan habere göre; hafta İçi yapılan görüşmelerin ardından onaylanan fon İrlanda Entegrasyon Bakanlığı tarafından sığınmacılar için kullanılacak. 20 Milyonluk Fon, ilk olarak 400 kişilik yatak dağıtımında kullanılacak. Daha sonra ise, sığınmacıların kullanacağı mülk alımı ve onarımında kullanılması planlanıyor.

Bu fonun İrlanda Hükümeti’nin İrlanda’ya gelen sığınmacılara konaklama karşılamama kararından kısa bir süre sonra kabul edilmesi dikkat çekti. İrlanda Hükümeti, geçtiğimiz ocak ayında 25 yaşından büyük ve aile sahibi olmayan sığınmacılara konaklama sağlamama kararı almıştı. Bu karar sonrası, Ocak ayından sonra İrlanda’ya gelen 282 sığınmacıya devlet konaklaması sağlanmamıştı.

Şu anda ise, 167 sığınmacının hala devlet konaklaması olmadan İrlanda’da bulunduğu belirtiliyor.