Ana Sayfa Güncel haberler İRLANDA’YI YASA BOĞAN OLAY!

İRLANDA’YI YASA BOĞAN OLAY!

865
0

Koşu yaptığı esnada saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden Ashling Murphy, İrlanda’yı yasa boğdu.

İrlanda’nın Tullumore kentinde koşu yaptığı esnada saldırıya uğrayan 23 yaşındaki Asling Murphy hayatını kaybetti. Yaşanan acı olay, İrlanda gündeminde şok etkisi yarattı. Küçük bir kent olan Tullamore’da ilkokul’da öğretmen olarak çalışaran Murphy, yerel çevrelerce tanınan ve sevilen bir simaydı.

İrlanda Polisi (Garda), genç öğretmeni katleden katil bulmak için geniş çaplı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişi, yapılan sorgulamada olayla alakasız olduğu anlaşılınca serbest bırakıldı. Garda, katili bulmak için çalışmalarını arttırarak devam ediyor.

Öte yandan, acı şekilde hayatını kaybeden genç öğretmen Murphy’nın ardından başta Tullamore kenti sakinleri olmak üzere birçok İrlandalı yas tutuyor. Birçok sivil toplum örgütü ve siyasi kuruluş Murphy’ı anarken; kadınlara karşı işlenen suçlardaki arttışa dikkat çekildi. Acı olay, İrlanda Hükümeti’nin de gündeminde girdi. Başbakan Yardımcı Leo Varadkar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yetişkin erkekler ve erkek çocuklarının kadınlara karşı işlenen suçlara iten duygular üzerine konuşmaya başlamalı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Sevenleri ve duyarlı vatandaşlar tarafından Murphy’nin anısına gece nöbeti düzenlenirken, binlerce İrlandalı sosyal medya kullanıcısı konuyla alakalı açılan hastaglere katıldı.