Ana Sayfa Covid-19 İRLANDA’DA ARTAN VAKALAR BAZI KISITLAMALARI YANINDA GETİRDİ

İRLANDA’DA ARTAN VAKALAR BAZI KISITLAMALARI YANINDA GETİRDİ

585
0
Galway

İrlanda Hükümeti, son haftalarda tekrar artışa geçen Kovid vakalarının ardından belirli kısıtlamaları tekrar uygulamaya koydu.

İrlanda’da, yüzde 90’nin üzerindeki aşılanma oranına karşın, artış ivmesi hız kesmeyen Kovid-19 vaka sayılarının ardından, 22 Ekim 2021 tarihinden tamamen kaldırılan kısıtlamalardan bir kısmı yeniden uygulamaya konuldu.

Kısıtlamaları İrlanda Başbakanı (Taoiseach) Micheal Martin, düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Martin konuşmasında, “İrlanda’nın aşılama başarısına bakmasızın, tam kapsamlı karantinaya girebileceğine dair şüphe yok. Fakat ekonomiyi canlı tutmak ve insan sağlığı gözetmek için bazı kısıtlamalar getirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yeni alınan kararlara göre, uygulanacak kısıtlamalar şu şekilde,

Barlar, publar, restoranlar ve gece kulüpleri gece 12’de kapanacak.

Semptom göstermeyen ve aşılı olan temaslı kişilerin 5 gün içinde 3 negatif antijen test sonucu göstermediği sürece karantinada kalacak.

İnsanların kalabalık ortamlarda bulunmaktan kaçınması tavsiye ediliyor. Bunun yanı sıra uzaktan çalışma olanağı olan çalışanların ve şirketlerin uzaktan çalışmaya devam etmesi kuvvetli tavsiyeler arasında yer alıyor.

Kapalı alanlarda uygulanan Kovid-19 Aşı Sertifikasının sorgulanmasına devam edilecek.

Eğitim faaliyetlerinin yüz yüze olmasının eğitim için önemli olduğu belirtilerek, eğitimin olduğu şekilde devam etmesine karar verildi. Herhangi bir eğitim türü için online eğitim seçeneği şu anda hükümetin gündeminde bulunmuyor.