Ana Sayfa Covid-19 TAM AÇILMA ÖNCESİ İRLANDA’DA SON DURUM!

TAM AÇILMA ÖNCESİ İRLANDA’DA SON DURUM!

467
0

İrlanda, 22 Ekim 2021 tarihinde Kovid-19 pandemisi nedeniyle uygulanan tüm kısıtlamaları kaldırmayı planlıyor. Tamamen açılmaya kısa bir süre kala, aşılamadaki yüksek oranlar pandemiden çıkış için ümit verirken, binli sayılarda seyreden vakalar endişe uyandırıyor.

İrlanda, 22 Ekim tarihinde gerekli şartların oluştuğuna karar verilmesi halinde, kapalı mekan eğlenceleri, gece kulüplerinin faaliyetleri ve aşı kartı gösterme zorunluluğu gibi kısıtlamalar da kaldırılacak. Alışveriş merkezleri gibi kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu haricinde hayat normale dönmüş olacak.

İrlanda’da “Yeniden Açılma” takviminin sonuna yaklaşılırken, aşılama oranları ve mevcut vaka sayıları da dikkat çekiyor.

Irish Times Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, İrlanda’da şu anda ilk doz aşıyı olan kişi sayısı 8.5 Milyonu geçmiş durumda. Çift doz aşılananların sayısı ise,  7.2 Milyon civarında. İrlanda’da tamamen aşılananların oranı yüzde 91 gibi dikkat çekici bir noktada. 50 ve üzeri yaşlarda aşılanma oranı yüzde 100 iken, genç yaş gruplarında aşılanma oranları yüzde 85 civarında bulunuyor.

Bunun yanı sıra İrlanda kamu kanalı RTE’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, günlük pozitif vaka sayısı 1300 cıvarında seyredıyor. Geçen hafta kovid kaynaklı ölüm vakası 26.

Mevcut vakalardaki  göreceli yüksek sayılar, yeni bir kısıtlama döneminin yaşanıp yaşanmayacağı konusunda akıllarda soru işareti bırakıyor.