Ana Sayfa Dünya Haberleri İRLANDA’DA KAÇ KİŞİ OY KULLANACAK?

İRLANDA’DA KAÇ KİŞİ OY KULLANACAK?

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgilere göre, İrlanda'da 6770 kişi oy kullanacak.

552
0
Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

İrlanda Haber – Anadolu Ajansı’nda yer alan bilgilere göre, İrlanda’da 6770 kişi oy kullanacak.

14 Mayıs 2023’te gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kısa bir süre kala seçmen istatistikleriyle ilgili detaylar kamuoyuyla paylaşılmaya devam ediyor.

Anadolu Ajansı’ının Yüksek Seçim Kurulu’undan edindiği bilgilere göre, yurt dışında 73 merkezde 3 milyon 416 bin 98 kişi oy kullanacak.

Yurt dışında en çok oy kullanılacak ülke Almanya. Almanya’da 1 milyon 501 bin 152 kişi oy kullanacak. En az oy kullanılacak ülke ise Brezilya. Brezilya’da Türkiye seçimleri için oy kullanacak seçmen sayısı 581.

Özellikle yurt dışında yaşamak isteyen genç Türk nüfus arasında popüler olan İrlanda’da ise, 6770 kişi sandık başına gidecek.

İrlanda’nın komşusu Birleşik Krallık’ta 127 bin 281 kişi oy kullanırken; ABD’de kurulacak sandıklarda ise, 134.246 kişi Türkiye’deki seçimler için oy kullanacak.

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Yurt dışındaki sandıklarda oy kullanma işlemleri yarın 27 Nisan tarihinde başlayacak 9 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

İrlanda’da oy kullanma işlemleri ise, 5-7 Mayıs tarihleri arasında Dublin’de bulunan Türkiye Büyükelçiliği’nde gerçekleştirilecek.

9 Mayıs’ta kapanacak olan yurt dışı sandıkları Türkiye’ye götürülerek, 14 Mayıs günü Türkiye’deki oy kullanma işlemi bittikten sonra sayılacak.