Ana Sayfa Dünya Haberleri RTE MUHABİRİ DEPREM BÖLGESİNDE

RTE MUHABİRİ DEPREM BÖLGESİNDE

321
0

İRLANDA HABER – Türkiye’de bulunan RTE muhabiri Justin McCarthy, deprem bölgesindeki günlük gelişmeleri İrlanda halkına aktarıyor.

6 Şubat depremlerinin ardından dünyanın dört bir tarafından kurtarma ekipleri, yardım kuruluşları ve medya organları Türkiye’ye geldi. Türkiye’de bulunan yayın kuruluşlarından biri de İrlanda’nin kamu kanalı RTE.

RTE, Justin McCarthy isimli muhabirleriyle Türkiye’de deprem bölgesindeki gelişmeleri günlük olarak İrlanda halkına aktarıyor.

https://www.rte.ie/radio/radio1/clips/22211932/

Yaşanan trajedinin boyutlarını İrlanda halkının anlamasına yardımcı oluyor. McCarthy, deprem bölgesinde gezdiği alanları İrlanda’daki benzer nüfus alanları ve şehirlerle kıyaslayarak felaketi İrlandalılar için daha anlaşılabilir hale getiriyor.

McCarthy, RTE yayınında, “Şehre vardığınızda ilk olarak 3 koku hissediyorsunuz, biri insanların ısınmak için yaktıkları ateşlerin dumanını… İnsanlar donmamak için ne bulursalar yakıyorlar. İkincisi, yıkılmış binaların beton kokusu ve son olarak ölüm kokusunu, ölü bedenlerin kokusunu hissediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

İrlandalı muhabir ayrıca, deprem bölgesindeki anlık izlenimlerini kişisel twitter hesabı üzerinden takipçileriyle paylaşıyor.