Ana Sayfa Ekonomi GOOGLE, İRLANDA YATIRIMLARINA DEVAM EDECEK

GOOGLE, İRLANDA YATIRIMLARINA DEVAM EDECEK

641
0

Google’un CEO’su Sundar Pichai, İrlanda’ya yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

***

Dünyanın en çok kullanılan internet arama motoru Google’un CEO’su Sundar Pichai, İrlanda’nın kamu kanalı RTE’ye özel röportaj verdi Pichai’nin röportajinda Google’un İrlanda’daki geleceği hakkındaki söyledikleri öne çıktı. Pichai, uluslalrarası vergilendirme programlarının Google’un İrlanda’daki yatırımlarını etkilemeyeceğini; şirketin İrlanda’ya yatırım yapmaya devam edeceğini söyledi.

İrlanda, bilişim şirketlerine uyguladığı düşük vergi oranları ile başta ABD merkezli bilişim şirketleri olmak üzere dünyanın birçok bölgesinden bilişim şirketlerini ve yatırımcılarını bünyesine çekmeyi başarmıştı. Yakın zamanlarda Avrupa Birliği’nde yapılan uluslararası vergilendirme düzenlemeleri ile İrlanda’da bilişim şirketlerine uyguladığı vergi oranlarını arttırmak zorunda kalacaktı. Bu durum, İrlanda’nın bilişim şirketleri için cazibesini kaybedip kaybetmeyeceği sorusunu akıllara getiriyordu.

Bu bağlamda, dünyanın en büyük bilişim şirketlerinden Google’un İrlanda yatırımlarına devam edeceğini belirtmesi İrlanda’nın Avrupa’daki bilişim merkezi olma özelliğini koruyacağına işaret ediyor.

CEO ayrıca, son 5 yıl içerisinde İrlanda’ya 1.5 Milyar Euro’luk yatırım yaptıklarını ve bu yatırımın İrlanda’nın kendileri için ne kadar önemli olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.