Ana Sayfa Ekonomi İRLANDALI BAKAN, ENERJİ MASRAFLARINA KARŞI DAHA KISA DUŞ ALMAYI TAVSİYE EDİYOR

İRLANDALI BAKAN, ENERJİ MASRAFLARINA KARŞI DAHA KISA DUŞ ALMAYI TAVSİYE EDİYOR

358
0

İrlanda Hükümeti, artan yaşam maliyetlerine karşı tavsiye kararlar almayı planlıyor. Tavsiyelerin arasında ‘daha kısa süre duş almak, toplu taşıma kullanmak ve kettle’i sonuna kadar su doldurmamak’ yer alıyor.

İrlanda, başta enerji fiyatları olmak üzere artan yaşam masraflarıyla mücadele etmenin yollarını arıyor. Son 1 ay içerisinde Electric Ireland, Bora Gais, SSE Airtricity ve Energia gibi başlıca enerji sağlayıcı firmaların tariflerine yüzde 25’lere varan zamlar yapmasının ardından ileriye dönük ekonomik kaygılar ülkenin başlıca gündemi durumuna geldi.

joe.ie internet sitesinin Irish Times’a dayandırdığı haberine göre, İrlanda Hükümeti de artan yaşam maliyetine karşı önlem paketi hazırlığı içerisinde.  Konu hakkında açıklamalarda bulunan Çevre, İklim ve İletişim Bakanı Eamon Ryan, radikal önlemleri tartışacaklarını söyledi.

Ryan, Artan yaşam maliyetine karşı önlem paketini önümüzdeki hafta hükümet üyeleriyle tartışmaya başlayacaklarını belirtiyor.

The Irish Times Gazetesi, önlem paketinin içerisinde tüketimin azaltılması adına insanları bilinçlendirme kampanyasının yer aldığı yazdı. Gazetenin haberine göre kampanyanın detaylarında, daha kısa süre duşta kalmak, arabayla seyahatleri azaltmak, gündelik ulaşımda bireysel araçlar yerine toplu taşıma kullanmak, termostat dereceleri birkaç derece kısmak ve kettle kullanırken tamamen suyla doldurmamak gibi tavsiyeler yer alıyor. 

Bakan, konu hakkındaki açıklamasında enerji verimliliğine odaklanılması gerektiği söyledi ve halkın enerji harcamalarında tasarruf etmesi için birbirini teşvik edici olması rica etti.