Ana Sayfa Eğlence YARIN ST PATRİCK GÜNÜ… HAZIRLIKLAR TAMAM! GENİŞ BİR KATILIM BEKLENİYOR

YARIN ST PATRİCK GÜNÜ… HAZIRLIKLAR TAMAM! GENİŞ BİR KATILIM BEKLENİYOR

232
0

Yarın 17 Mart St Patrick Günü. İrlandalılar 2 yıldır bu günü bekliyor. Geçen iki yılda Kovid pandemisinden dolayı gerçekleştirilemeyen St Patrick Günü etkinlikleri bu yıl 4 güne yayılan etkinliklerle ve büyük bir organizasyonla gerçekleştirilecek.

Başta Başkent Dublin olmak üzere İrlanda’nın tamamında uzun bir zamandır St Patrick Günü etkinlikleri için yoğun bir çalışma yürütülüyor. İrlanda Haberleri’nin görüştüğü yerel yetkililer aktardığı bilgiye göre, Dublin merkezinde bulunan birçok otel 17 Mart’ın içinde bulunduğu haftanın tamamında yüzde 100 doluluk oranına ulaşmış durumda. Festivale 400 bin kişilik katılım bekleniyor. Aynı zamanda St Patrick Günü’nü de içine alan 12 günlük periyotta Dublin Havalimanı’na yaklaşık 800 bin kişinin inmesi bekleniyor. Bu beklentiler doğrultusunda en geniş katılım St Patrick Günü Festivali’nin gerçekleşeceği ön görülüyor.

St Patrick Günü Festivali’nin ana etkinliği 17 Mart perşembe günü gerçekleştirilecek St Patrick Geçit Töreni oluşturacak. Festivalin bu yılki teması ‘İletişimler’ Saat 12 ile 14.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan törende, dünyanın dört bir tarafından gelen sanatçılar ve performistler ile İrlandalı göstericiler, hazırladıkları özel şovları sergileyecek.

Geçit Töreni, Dublin’in kuzey yakasındaki Parnell Meydanı’ndan başlayacak, O Connell Köprüsü üzerinden güney yakasına geçildikten sonra Stephen Green Park bölgesine doğru ilerleyecek. 

Törende hiçbir aksaklık ve olumsuzluk yaşanmaması için yerel yöneticiler ve İrlanda polisi Garda özel önlemler alıyor. Bu kapsamda, off licence yetkisi olan alkol satışı yapan işletmelerden saat 16.00 kadar alkol satışı yapmamaları istendi. Organizatörler ve idareciler bu şekilde geçit töreni esnasında oluşacak kalabalıktan istenilmeyen durumların önüne geçmeyi planlıyor.

Aynı şekilde, Dublin City Council gün içerisinde şehir merkezinde kapalı olacak yollar ve alternatif trafik akışı için yerel halkı bilgilendirici broşürler dağıtıyor. Umumi bisiklet ve otomobil park alanlarının 17 Mart günü etkinlik saatleri içerisinde işgal edilmemesi konusunda İrlandalı vatandaşları uyarıyor.

Etkinlikleri detayları için aşağıdaki internet sitelerine göz atabilirsiniz:

https://secretdublin.com/st-patricks-day-festival-2022/

https://linktr.ee/StPatricksFestival

https://stpatricksfestival.ie/