Ana Sayfa Covid-19 FESTİVALDE GÖRÜNTÜLENEN İRLANDA BAŞBAKAN YARDIMCISI ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDA

FESTİVALDE GÖRÜNTÜLENEN İRLANDA BAŞBAKAN YARDIMCISI ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDA

449
0

İngiltere’de müzik festivalinde görüntülenen İrlanda Başbakan yardımcısı Leo Varadkar, eleştirilerin odağında.

İrlanda Başbakan yardımcısı Leo Varadkar, geçen hafta sonu İngiltere gerçekleştirilen bir müzik festivalinde görüntülenince, bir anda eleştirilerin odağına yerleşti. Başbakan yardımcısının eleştirilmesinin sebebi, İrlanda’da pandemi tedbirleri kapsamında 22 Ekime kadar müzik ve eğlence sektörü faaliyetlerine izin verilmeyecek olması. Ayrıca Varadkar, tüm müzik ve eğlence faaliyetlerini serbest bırakıldığı İngiltere’nin iyi bir örnek olmadığını söylemişti.

@oonaghmurphy isimli twitter kullanıcısının twitter’a yüklediği fotoğrafı haberleştiren Dublinlive.ie sitesi, ‘Müzik Festivalinde görülen Varadkar, eleştrilerin odağında’ ifadelerini kullandı.

Irish Independent Gazetesi ise, “Başbakan Yardımcısı ‘kötü bir örnek’ dedikten sadece birkaç gün sonra Birleşik Krallık’ta festival’de” başlığıyla okuyucularına paylaştığı haberinde, “Leo Varadkar, Birleşik Krallık’ta canlı müzik etkinliklerinin serbest bırakılmasının örnek alınacak bir durum olmadığını söyledikten sonra müzik festivali için Londra’ya gitti. Irish Independent, Varadkar’ın İngiltere ve İskoçya’daki Kovid kaynaklı ölümleri ve yatılı hastalar konusundaki açıklamalarını ortaya çıkarabilir” ifadelerine yer verdi. Gazete ayrıca, İrlandalı Müzik Endüstrisi temsilcilerin eleştirilerine haberde yer verdi. Temsilciler, ‘çok kızgın ve hayal kırıklığına uğramış’ olduklarını belirtti.

Öte yandan Leo Varadkar’a partisi Fine-Geal içinde de tepki geldi. RTE’ye konuşan Fine Geal eski milletvekillerinden Kate O’Connell, olayın sarsıcı olduğunu belirterek tamamen sağırlık olarak değerlendirdi.