Ana Sayfa Video Dublin Yaşam Maliyetleri

Dublin Yaşam Maliyetleri

47
0

Dublin, uluslararası çalışanlar için en pahalı 41. şehir olarak sıralandı.

Mercer’in 2024 Yaşam Maliyeti Şehir Sıralaması anketine göre, Dublin uluslararası çalışanlar için dünyanın en pahalı şehirleri arasında 41. sırada yer alıyor, bu da geçen yıla göre on basamak daha yüksek bir konum.

Bu, Dublin’in Edinburgh, Milano, Roma ve Madrid gibi şehirlerden daha pahalı olduğu anlamına geliyor, ancak Berlin (31. sırada), Amsterdam (30. sırada) ve Paris (29. sırada) gibi büyük Avrupa şehirlerinin gerisinde kalıyor.

Londra, Dublin’den önemli ölçüde daha pahalı ve genel sıralamada 8. sırada yer alıyor.

Anketi düzenleyenler, Dublin’in bu yıl daha yüksek bir sıraya yerleşmiş olmasına rağmen, uluslararası çalışanlar için yaşam maliyetinin nispeten istikrarlı kaldığını belirtiyorlar. Fiyatlar artsa da, Mercer’ın eklediğine göre diğer yakın yerlere kıyasla hala düşük seviyede.

Bu, şehrin yurtdışında çalışmayı arayanlar veya yurtdışında çalışmaları istenenler için cazip olmaya devam ettiği anlamına geliyor.

Bugünkü anket, Hong Kong’un en pahalı şehir olarak sıralandığını, onu Singapur’un takip ettiğini gösteriyor.

Dört İsviçre şehri – Zürih, Cenevre, Basel ve Bern – anketin üçüncü ile altıncı sıralarını alırken, onları New York, Londra, Bahamalar’daki Nassau ve Los Angeles takip ediyor.

“Yaşam maliyeti zorlukları, çok uluslu kuruluşlar ve çalışanları üzerinde önemli bir etkiye sahip oldu,” dedi Mercer’ın Küresel Hareketlilik Lideri Yvonne Traber.

“Kuruluşların, yaşam maliyeti trendleri ve enflasyon oranları hakkında bilgi sahibi olmaları ve bu etkileri etkili bir şekilde yönetmek için çalışanlarından geri bildirim almaları önemlidir,” diye ekledi.

Mercer, dünya genelinde birçok şehirde artan konut maliyetlerinin, işverenler için yetenek hareketliliğini zorlaştırdığını belirtti.