Ana Sayfa Diğer Sporlar İrlanda Gururu Kellie Harrington, Olimpiyat Şampiyonluğunu Korudu!

İrlanda Gururu Kellie Harrington, Olimpiyat Şampiyonluğunu Korudu!

0
19

Kellie Harrington Olimpiyat Altın madalyasını kazandı.
İrlanda takımının boks süper yıldızı Kellie Harrington, bu gece Paris’te Çinli Wenlu Yang’ı 4-1 yenerek (60 kg Hafif Siklet) Olimpiyat ALTIN madalyasını kazandı ve Tokyo’da kazandığı Olimpiyat unvanını korudu.
Dublin’in Portland Row bölgesinden 34 yaşındaki Kellie Harrington, bu gece arka arkaya Olimpiyat altın madalyası kazanan ilk İrlandalı kadın oldu.

Harrington, Paris 2024’te, ikonik Roland Garros stadyumunda 15.000 kişilik bir seyirci kitlesinin onu desteklediği özel bir ringde Paris’te taçlandırılan ilk boks şampiyonu oldu.
Harrington, geçen Çarşamba günü Paris’te iki Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan ilk İrlandalı kadın olarak tarih yazmıştı.St. Mary’s BC’den Kellie Harrington, arka arkaya Olimpiyat finallerinde yarışan ve kazanan ilk İrlandalı boksör olarak, Olimpiyat Oyunları’ndaki 100 yıllık tarihinde en başarılı İrlandalı boksör oldu.
Harrington’ın Paris 2024 ALTIN madalyası, boksta kazanılan 19. İrlanda Olimpiyat madalyası oldu.
Sonrasında mutlu olan Harrington, bunun ne anlama geldiğinden bahsetti: “Bu sadece umut veriyor. Tüm bu genç çocuklara, tüm bu gençlere umut veriyor, İrlanda halkına umut veriyor, işte bunun anlamı bu, ama bu seferki benim içindi.
Harrington, planını “sadece mutlu olmak – mutlu olmak, gülümsemek ve keyfini çıkarmak” olarak tanımladı. “Bu son elveda – Bitti, her zaman bir şampiyon olarak emekli olmak istediğimi söylemişimdir – işte bu!” dedi.